Vorige
Volgende

Distributie

Vanuit Woerden worden dagelijks op 24 uurs-basis distributieritten gereden door de Benelux. Elke plaats wordt dagelijks aangedaan en er is geen routeschema met vaste routedagen.

SNEL heeft een van de meest verdichte distributienetwerken in de Benelux. De fijndistributie gaat naar B2B, DC’s, vestigingen van grote retailers (tuincentra, bouwmarkten en DHZ) en winkels. De stadsdistributie van SNEL gaat zelfs tot de binnenstedelijke gebieden waar alleen bakwagens en heel schone voertuigen toegestaan zijn. Voor een aantal opdrachtgevers wordt ook de zogenaamde webshop-logistiek uitgevoerd. De consumentenleveringen gaan echt tot aan de deur en vaak nog verder. Het betreft dan de grote afleveringen van al dan niet gepalletiseerde goederen.

Via de boordcomputer staat de chauffeur in constante verbinding met de transportplanning in Woerden. Via GPRS kan altijd in de historie nagegaan worden wanneer en hoe laat een chauffeur ergens geweest is. Alle vrachtwagentrailers van SNEL zijn uitgevoerd met stuurassen. Hiermee komen we diep in de stedelijke gebieden en kunnen we toch een grote hoeveelheid pallets meenemen. Elke trailer heeft bovendien een hydraulische laadklep en een elektrische pallettruck tot zijn beschikking.

SNEL bezit een eigen netwerk met 340 eenheden, waaronder trailers en citytrailers die de combinatie LZV of met een trekker rijden. Daarnaast bakwagens voor de stedelijke gebieden waarvan de laatste serie met aardgas als brandstof is uitgevoerd. Alle trailers en bawagens hebben een laadhoogte van 240 centimeter. SNEL verwerkt alle pallets over haar eigen cross dock en werkt niet met derden waar nog een keer overgeladen moet worden. Onze chauffeur verzorgt de aflevering en is doorgaans ook steeds werkzaam in hetzelfde afleveringsgebied, zodat hij ook zijn (en uw) klanten leert kennen.

Chauffeurs van SNEL zijn ADR-gecertificeerd en mogen met hun voertuigen ADR goederen vervoeren. De goederen die vervoerd worden zijn doorgaans consumenten verpakkingen die verkocht worden in winkels zoals verven, beitsen, aanmaakblokjes, schoonmaakmiddelen, etc. 

Naast het public distributie netwerk rijden we ook dedicated voor opdrachtgevers. Afleveringen van bijvoorbeeld keukenapparatuur, technische producten en zelfs lantaarnpalen. Alhoewel we dedicated rijden wil het niet zeggen dat de vrachtwagens nergens anders voor gebruikt worden. Op dagen dat ze stil vallen worden de voertuigen in de distributie ingezet en ook de retourkilometers worden gevuld waar mogelijk. 

Highlights