Vorige
Volgende

Mini tour

De Mini Tour is een jaarlijks evenment voor bewoners van de Swetterhage. Een verslag van een van onze medewerkers die met onze mini mee reed.

"Rond de klok van 12 uur kwam ik aan op het Swetterhage terrein in Zoeterwoude waar er al volop muziek op stond en de bewoners alle auto’s gingen bekijken nadat er nog een loting met leuke prijzen was gedaan en de politie agenten die ons tijdens de rit gingen begeleiden hartelijk binnen zijn gehaald mochten de bewoners dan eindelijk hun mini uitkiezen waar ze graag in mee wilde rijden.

Met zo'n 115 Mini's vertrokken zondag 6 juli om 13.00 uur dan eindelijk vanaf de Blankaartweg in Zoeterwoude-Dorp. Aan boord waren bijna 200 verstandelijk beperkte bewoners en begeleiders van Swetterhage, onderdeel van de Gemivagroep. De rit door de omgeving leidde hen naar VV Meerburg.

Op de pauzeplek bij VV Meerburg waar wij rond 14.45 uur aankwam was er een spetterend optreden voor de circa 400 deelnemers welke geheel belangeloos werd verzorgd door zangeres Naomi en zanger Randy die niet alleen de bewoners maar ook alle begeleiders en chauffeurs  met de voetjes 'van de vloer' kregen

De twee bewoners die ik bij mij in de auto had zitten hadden het geweldig naar hun zin helemaal omdat omdat de ramen openstonden en ze hebben alleen maar gezwaaid naar al die mensen die langs de route stonden te kijken te zwaaien. Ook had ik een Hollandse muziek cd aanstaan waarvan ze alle liedjes mee konden zingen en toen er uit het dashboard kastje een snoep trommeltje tevoorschijn kwam kon de dag helemaal niet meer stuk .

Ik vond het super leuk om aan deze rit mee te mogen rijden. Het was gewoon een groot feest ik kan het niet anders verwoorden, het weer heeft voor het grootste deel van de dag gigantisch mee gezeten, en de bewoners hebben een dag van hun leven gehad." 

Historie