Vorige
Volgende

Duurzaam op weg

G.SNEL heeft het certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ ontvangen van Profile Tyrecenter Oppelaar te Woerden. Logistiek dienstverlener G.SNEL heeft zich aan de hoge eisen voor een duurzaam bandenbeleid kunnen conformeren die worden gesteld door Profile Tyrecenter. Met het certificaat toont G.SNEL aan zich in te zetten voor een milieu vriendelijker en groener wegtransport en zijn ze actief bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het duurzame bandenbeleid resulteert in een maximale kosten-, brandstof- en CO2-reductie.

Profile Tyrecenter Oppelaar verzorgd regelmatig wagenpark- en bandenspanningscontroles voor het gehele wagenpark. Daarnaast voorzien zij ook tevens in de technische adviezen en worden er regelmatig voertuigen uitgelijnd door hun. De chauffeurs en de eigen garage van G. SNEL controleren ook regelmatig de banden en de bandenspanning van de voertuigen wat resulteert in een goed banden onderhoud. Een goed banden onderhoud verhoogt de veiligheid en zorgt voor een vermindering van de stilstand, de zogenaamde pechgevallen. Deze onnodige stilstand komt dan ook nagenoeg niet meer voor, dit is praktisch te verwaarlozen, met dank aan het duurzame bandenbeleid.

In 2012 is ook het ECO-label voor nieuwe banden verplicht gesteld. De keuze voor de juiste banden op de juiste positie bij de juiste voertuigen wordt bij G. SNEL hierdoor sterk geleid, ook aan de hand van de adviezen van Profile Tyrecenter Oppelaar te Woerden.

Historie